Despre Lyprinol

Lyprinol este un supliment alimentar care are o formula unica, inovatoare, fiind un produs 100% natural, fara efecte secundare, fara contraindicatii, utilizat de peste 30 de ani în întreaga lume si care se sprijina pe numeroase studii clinice realizate în universitati de prestigiu si in centre medicale de renume mondial. A fost descoperit în urma studiilor efectuate asupra populatiei maori, populatia autohtona a Noii Zeelande, care se distinge prin longevitate si vitalitate, dar mai ales prin absenta oricaror afectiuni de natura inflamatorie, articulara sau reumatismala.

Ce este Lyprinol?

Supranumit "Miracolul din apa marilor”, Lyprinol este un complex lipidic marin ce contine o combinatie inovatoare de peste 90 de fractiuni de compusi lipidici si acizi grasi polinesaturati Omega 3, extrasi din Scoica cu cochilie verde Perna canaliculus, vietuitoare care traieste exclusiv în apele nepoluate, protejate prin lege, din Noua Zeelanda. Nicio alta vietuitoare – animal sau planta – nu contine atatea substante esentiale pentru sanatatea organismului uman. Lyprinol este singurul produs la nivel mondial care este elaborat printr-un procedeu tehnologic unic, brevetat, un extract uleios stabilizat CO2, utilizat cu rezultate revolutionare sub denumirea stiintifica de ,,Complex lipidic marin PCSO-524®”.

Lyprinol este un complex de cinci clase principale de lipide incluzand esteri de sterol, trigliceride, acizi grasi liberi, steroli si lipide polare. Lyprinol este o sursa 100% naturala de peste 90 de fractiuni de acizi grasi polinesaturati omega-3 cu lant alungit, care sunt vitali pentru sanatatea organismului uman, acizi grasi omega-3 PUFA (acidul eicosapentaenoic cu 20 atomi de carbon si 5 duble legaturi – EPA si acid docosahexaenoic – DHA) si mai multe tipuri de alti acizi grasi care fac parte din familia omega-3 PUFA. Acesti acizi grasi au toate cele patru legaturi duble si au lungimea lantului de carbon de 18, 19 si respectiv 20 atomi de carbon (ETA).

Ce este scoica cu cochilie verde?

Scoica cu cochilie verde este o molusca (familia Mytilidae) care traieste exclusiv in apele de costa din Noua Zeelanda. Hrana principala a acestei vietuitoare este fitoplanctonul (planctonul format din organisme vegetale care populeaza apa marilor si oceanelor). Scoicile verzi care constituie materia prima pentru obtinerea extractului Lyprinol sunt cultivate in zona de nord a insulei sudice a Noii Zeelande, in superba regiune Marlborough Sounds - Stramtoarea Malborough. Aceasta regiune reprezinta habitatul preferat pentru aceste culturi, fiind o zona cu ape nepoluate, cu un climat maritim ideal, strabatute de curentii Oceanului Pacific care formeaza aici o specie rara de fitoplancton subarctic extrem de bogat in substante nutritive.

In lume, exista trei modalitati de cultivare a scoicilor in mare libera: pe fundul aperi, pe pari si in masa apei - long line. Culturile de scoici cu cochilie verde – Green Lipped Mussel – din care este obtinut extractul din compozitia Lyprinol-ului sunt realizate prin cea mai performanta modalitate: in masa apei – long line, cu ajutorul unor instalatii moderne si foarte eficiente, formate din flotori, plase si franghii colectoare ancorate in linie, la adancimi situate intre 10 si 30 de metri.

Activitatea de cultivare a scoicilor verzi din care se obtine complexul marin lipidic Lyprinol® necesita o perioada de minimum 1 an pentru ca scoicile sa atinga dimensiunile optime de 8-10 cm. Recoltarea se realizeaza cu vase special construite, dotate cu instalatii de separare, spalare si selectionare atenta a scoicilor verzi.

Imediat dupa recoltare scoicile sunt transportate si procesate imediat pentru a se asigura protejarea continutului lipidic din compozitia Lyprinol-ului, o formula unica, brevetata la nivel international.

Ce este procesul inflamator?

Procesul inflamator este foarte complex si este definit ca un raspuns normal al corpului uman la o agresiune de origine diversa (bacteriana, virala, chimica, fizica) sau la o reactie interna (alergie, autoimunitate). Simtindu-se agresat, organismul uman localizeaza agresorul si pune in functiune mecanismele interne pentru repararea tesuturilor agresate si reglarea functiilor alterate. Din nefericire, acest proces este perceput printr-un disconfort la nivel fizic.

Cele 5 semne prin care organismul semnaleaza starea inflamatorie sunt roseata (inrosirea tegumentelor), tumefactia (umflatura), caldura (temperatura locala marita), rigiditatea (alterarea functiilor regiunii afectate) si cel mai neplacut dintre ele: durerea. Initierea si controlul acestui proces inflamator sunt guvernate de un spectru de mecanisme biomoleculare si de o serie de mediatori chimici: histamina, bradikinina, prostaglandine, leucotriene.

Acidul arahidonic, componenta importanta a reactiei inflamatorii, este transformat pe 2 cai: calea ciclooxigenazei (COX1 si COX2) si calea lipoxigenazei (5LOX) care initiaza biosinteza leucotrienelor.

Ceea ce Lyprinol-ul reuseste sa aduca in plus fata de alte produse anti-inflamatorii de pe piata este faptul ca substantele active din extractul de scoica verde actioneaza direct pe acesti mediatori chimici, fiind si un puternic inhibitor al 5-lipoxigenazei, ceea ce duce la obtinerea unor rezultate spectaculoase asupra proceselor inflamatorii din organism.


Cat timp trebuie administrat Lyprinol-ul?

Pentru majoritatea pacientilor este nevoie de cateva saptamani pentru a simti efectele benefice ale acestui complex inovator. Unele persoane au declarat ca si-au ameliorat situatiile de boala in cateva zile, in timp ce altele au necesitat 4-6 saptamani de administrare. Fiecare organism este unic si un lucru este sigur: ameliorarea are loc daca administrarea se face in dozele corecte, conform indicatiilor.

Se poate accentua senzatia de durere in timpul administrarii?

Au existat cazuri rare de pacienti care au semnalat o intensificare a durerii, in perioada de la inceputul unei cure. Daca se intampla acest lucru se poate reduce dozajul pana la aparitia senzatiei de confort, apoi se creste treptat doza in functie de raspunsul organismului. Majoritatea celor care au manifestat aceasta situatie au finalizat cura cu rezultate mult mai bune decat alti pacienti.

Este Lyprinol-ul un produs similar cu alte produse care contin extracte din scoici?

Nu. Lipidele continute de scoica verde sau de alte tipuri de scoici sunt extrem de sensibile la procesul de oxidare. Superioritatea Lyprinol-ului consta in procesul unic, brevetat la nivel international, de stabilizare cu dioxid de carbon – CO2 – printr-o procedura tehnologica inovatoare, care asigura cea mai mare concentratie lipidica fata de orice alt produs similar de pe piata. In SUA, Lyprinol-ul este utilizat sub denumirea de Omega XL, o alta modalitate de a evidentia cea mai mare concentratie de acizi grasi polinesaturati existenti intr-un produs destinat sanatatii.

Care este diferenta dintre extractul uleios din scoica verde si cel sub forma de pulbere?

Lyprinol este net superior extractelor sub forma de pulbere deoarece nu contine proteine (si astfel nu cauzeaza alergii), nu contine substante oxidate, resturi de cochilii sau metale grele, fiind elaborat printr-un proces tehnologic brevetat care elimina complet potentialul toxic sau alergenic. Necesarul de capsule pentru o cura este mult mai mic, deoarece concentratia de substante active este mult mai mare, conform studiilor clinice complexul Lyprinol fiind de 125 de ori mai puternic decat extractele sub forma de pulbere din scoica verde. Forma de prezentare – aceea de capsule moi, gelatinoase – permite o administrare mult mai usoara si cu o mult mai buna absorbtie la nivelul intregului organism. Lyprinol este un produs de inalta puritate si nu trebuie confundat cu extractele ieftine din pulbere de scoici!